cadeautjes

 Praktijk Stralend Licht

Praktijk voor persoonlijke groei, healing en creatie

Energetische therapie en transformatie coaching


Hieronder vindt je een aantal makkelijke oefeningen die je kunt toepassen om bewuster in het leven te staan. Ik zal ze de komende tijd aanvullen.

Doe de oefeningen regelmatig om ze op te nemen in je dagelijkse routine. Zo heb je er het meeste plezier van.

De oefeningen zijn niet moeilijk, ze integreren in je leven is een kwestie van doen☺

Wees lief voor jezelf als het je niet in één keer lukt en begin weer overnieuw!


Aarden


Het is belangrijk om een goede verbinding met jezelf te hebben. Je lichaam te voelen en bewust te zijn wat er in je lichaam gebeurt. 

Als je een goede verbinding met jezelf hebt kun je beter voelen hoe het met je gaat, of een situatie fijn of niet fijn aanvoelt, kun je makkelijker bij jezelf blijven en sta je sterker in je schoenen. Ook neem je minder energie van andere mensen over en energie die je niet meer nodig hebt kan makkelijk wegvloeien. Zeker voor gevoelige en hoog sensitieve personen is dit heel belangrijk.


Je kan hierbij heel mooi gebruik maken van aardingsoefeningen. Er zijn veel oefeningen te vinden op internet en in boeken.

Het kost je slechts een paar minuten per keer en het levert je veel op. In het begin is het aan te raden om de oefeningen regelmatig -zeker 3x- per dag te doen, zodat je er aan gewend raakt om ze te doen.

De oefeningen zelf zijn niet moeilijk, er aan denken en ook echt doen is de uitdaging.

Bij sommige mensen duurt het een tijdje voordat ze de energie duidelijk voelen stromen, bij anderen gaat het sneller. Alles is goed!! Blijf gewoon doorgaan, alleen dan zal je het verschil gaan voelen. En ga je merken wat het je oplevert door de dag heen.

 

Hieronder deel ik een paar oefeningen die ik zelf heel fijn vind om te gebruiken.


Klopoefening (staand)

Deze oefening is fijn aan het beging van je dag. Het zorgt ervoor dat je lichaam wakker wordt en je goed in je lijf zit en dat spanning wordt afgevoerd. Ook tussendoor heel fijn als je voelt dat je een beetje laag in je energie zit.

Ga staan en maak kommetjes van je handen of losse vuisten. Buig je knieën licht. Begin jezelf te bekloppen, niet te hard maar ook zeker niet te zacht, je mag het best voelen. Start bij je schouder en ga naar je hand en dan aan de binnenkant weer omhoog. Dan je andere arm. Wees zachtjes bij het bekloppen van je borst en buik. Beklop de zijkanten van je lichaam met 2 handen tegelijk, van je ribben naar je heupen. Verder met je benen, vergeet de zijkanten niet, tot helemaal op je voeten. Aan de achterkant weer omhoog tot je heupen, vergeet je billen niet lekker stevig te doen en nog ietsje omhoog naar je onderrug, heel voorzichtig bij je nieren! Wrijf stevig met je rug tegen de muur of stoelleuning. Dan nog je schouders en nek. Maak van je vingers trommelstokjes en klop op je hoofd van achter naar boven en voren en verder over je gezicht, alsof er regendruppels op je hoofd en gezicht vallen. 

Doe je ogen zachtjes dicht, adem een keer diep in en uit en voel hoe de energie in je lichaam stroomt. Merk het verschil op, met hoe je lichaam aanvoelde voordat je begon. Geniet nog even na!!Wortels in de grond (staand)

Ga staan en zet je beide voeten plat op de grond. Voel hoe ze stevig op de vloer staan. Doe je ogen dicht en concentreer je op je beide voeten, voel je linker voet en voel je rechter voet. Loop in gedachten je tenen langs en probeer ze bewust te voelen zonder ze te bewegen. Stel je dan klepjes onder je voeten voor en zet die klepjes open. Laat uit je voeten een touw/kabel/koord/wortel de aarde in zakken. Door alle lagen van de aarde, steeds dieper en dieper, tot in het kristal hart van moeder aarde. Veranker je touw/kabel/koord/wortel stevig. Dit kun je doen door je voor te stellen dat je er een dikke steen op legt of ze ergens aan vastknoopt. Laat dan de krachtige moeder aarde energie omhoog gaan door alle lagen van de aarde, steeds verder omhoog tot in je voeten. Voel je de tintelingen? Laat de energie omhoog gaan in je enkels, je onderbenen, via je knieën naar je bovenbenen tot in je bekken. Laat het rustig in je bekken ronddraaien met de klok mee. Als het lukt, kun je er nog een mooie rode kleur aan geven. Laat de energie dan langzaam omhoog gaan naar de plek onder je navel, net boven je navel en dan omhoog naar je hart. Verder naar je keel, naar de plek tussen je wenkbrauwen en naar je kruin. Laat dan de energie weer omlaag stromen en stel je voor dat alle spanning mee naar beneden gaat en via je voeten de aarde in stroomt. Voel hoe je stevig staat, verbonden met de aarde, rustig bent en toch ook vol energie.


Andere manieren:

Loop met je blote voeten door het (natte) gras of zand

Ga wandelen of sporten of doe yoga

Masseer je voeten of knijp erin

Ga er even voor zitten om je lichaam te voelen

Vraag jezelf eens: hoe voel ik mij nu

Ga naar buiten, de natuur in

Aai dieren

Zet je beide voeten op de grond ipv opgetrokken op de bank of visualiseerde verbinding met de grond via je stuitje


Copyright @ All Rights Reserved