cadeautjes


Hieronder vindt je een aantal makkelijke oefeningen die je kunt toepassen om bewuster in het leven te staan.


Doe de oefeningen regelmatig om ze op te nemen in je dagelijkse routine. Zo heb je er het meeste plezier en profijt van.

De oefeningen zijn niet moeilijk, ze integreren in je leven is een kwestie van doen☺

Wees lief voor jezelf als het je niet in één keer lukt en begin gewoonweg weer overnieuw!

Onthoudt: je kan ALTIJD overnieuw beginnen.


Aarden 


Het is belangrijk om een goede verbinding met jezelf te hebben. Je lichaam te voelen en bewust te zijn wat er in je lichaam gebeurt. 

Als je een goede verbinding met jezelf hebt kun je beter voelen hoe het met je gaat, of een situatie fijn of niet fijn aanvoelt, kun je makkelijker bij jezelf blijven en sta je sterker in je schoenen. Ook neem je minder energie van andere mensen over en energie die je niet meer nodig hebt kan makkelijk wegvloeien. Zeker voor gevoelige en hoog sensitieve personen is dit heel belangrijk.


Je kan hierbij heel mooi gebruik maken van aardingsoefeningen. Er zijn veel oefeningen te vinden op internet en in boeken.

Het kost je slechts een paar minuten per keer en het levert je veel op. In het begin is het aan te raden om de oefeningen regelmatig -zeker 3x per dag- te doen, zodat je er aan gewend raakt om ze te doen.

De oefeningen zelf zijn niet moeilijk, er aan denken en ook echt doen is de uitdaging.

Bij sommige mensen duurt het een tijdje voordat ze de energie duidelijk voelen stromen, bij anderen gaat het sneller. Alles is goed!! Blijf gewoon doorgaan, alleen dan zal je het verschil gaan voelen. En ga je merken wat het je oplevert door de dag heen.

 

Hieronder deel ik een paar oefeningen die ik zelf heel fijn vind om te gebruiken.


Klopoefening (staand)

Deze oefening is fijn aan het begin van je dag. Het zorgt ervoor dat je lichaam wakker wordt en je goed in je lijf zit en dat spanning wordt afgevoerd. Ook tussendoor heel fijn als je voelt dat je een beetje laag in je energie zit.

Ga staan en maak kommetjes van je handen of losse vuisten. Buig je knieën licht. Begin jezelf te bekloppen, niet te hard maar ook zeker niet te zacht, je mag het best voelen. Start bij je schouder en ga naar je hand en dan aan de binnenkant weer omhoog. Dan je andere arm. Wees zachtjes bij het bekloppen van je borst en buik. Beklop de zijkanten van je lichaam met 2 handen tegelijk, van je ribben naar je heupen. Verder met je benen, vergeet de zijkanten niet, tot helemaal op je voeten. Aan de achterkant weer omhoog tot je heupen, vergeet je billen niet lekker stevig te doen en nog ietsje omhoog naar je onderrug, heel voorzichtig bij je nieren! Wrijf stevig met je rug tegen de muur of stoelleuning. Dan nog je schouders en nek. Maak van je vingers trommelstokjes en klop op je hoofd van achter naar boven en voren en verder over je gezicht, alsof er regendruppels op je hoofd en gezicht vallen. 

Doe je ogen zachtjes dicht, adem een keer diep in en uit en voel hoe de energie in je lichaam stroomt. Merk het verschil op, met hoe je lichaam aanvoelde voordat je begon. Geniet nog even na!!Wortels in de grond (staand)

Ga staan en zet je beide voeten plat op de grond. Voel hoe ze stevig op de vloer staan. Doe je ogen dicht en concentreer je op je beide voeten, voel je linker voet en voel je rechter voet. Loop in gedachten je tenen langs en probeer ze bewust te voelen zonder ze te bewegen. Stel je dan klepjes onder je voeten voor en zet die klepjes open. Laat uit je voeten een touw/kabel/koord/wortel de aarde in zakken. Door alle lagen van de aarde, steeds dieper en dieper, tot in het kristal hart van moeder aarde. Veranker je touw/kabel/koord/wortel stevig. Dit kun je doen door je voor te stellen dat je er een dikke steen op legt of ze ergens aan vastknoopt. Laat dan de krachtige moeder aarde energie omhoog gaan door alle lagen van de aarde, steeds verder omhoog tot in je voeten. Voel je de tintelingen? Laat de energie omhoog gaan in je enkels, je onderbenen, via je knieën naar je bovenbenen tot in je bekken. Laat het rustig in je bekken ronddraaien met de klok mee. Als het lukt, kun je er nog een mooie rode kleur aan geven. Laat de energie dan langzaam omhoog gaan naar de plek onder je navel, net boven je navel en dan omhoog naar je hart. Verder naar je keel, naar de plek tussen je wenkbrauwen en naar je kruin. Laat dan de energie weer omlaag stromen en stel je voor dat alle spanning mee naar beneden gaat en via je voeten de aarde in stroomt. Voel hoe je stevig staat, verbonden met de aarde, rustig bent en toch ook vol energie.
Aura in de grond (staand)  

Ga staan, doe je ogen dicht en luister even naar de stilte. Adem een paar keer in en uit naar je buik (leg evt. je hand op je buik als het lastig is om er naar toe te ademen). Spreek in jezelf of hardop het volgende uit: “Aura in de grond”. Visualiseer daarbij hoe je aura (het energieveld om je heen) een halve meter de grond in zakt en onder je voeten sluit.

Check regelmatig over de dag even je aarding en zet je aura evt. voor bepaalde tijd vast in de grond.


Andere manieren:

Loop met je blote voeten door het (natte) gras of zand

Ga wandelen of sporten of doe yoga

Masseer je voeten of knijp erin. Dit kan ook heel goed met een tennisbal. Rol deze onder je voet en geef dan druk door je gewicht een beetje te laten rusten op de bal. Ga je hele voet bij langs. Blijf goed doorademen bij de pijnlijke plekken!

Ga er even voor zitten om je lichaam te voelen

Vraag jezelf eens: hoe voel ik mij nu

Ga naar buiten, de natuur in

Aai dieren

Zet je beide voeten op de grond ipv opgetrokken op de bank of visualiseerde verbinding met de grond via je stuitjeEnergetisch zuiveren        


Gedurende de dag neem je allerlei energieën op van andere mensen of houdt je energieën vast uit gebeurtenissen en ontmoetingen. Deze kunnen er voor zorgen dat je je (ineens) heel erg moe voelt, hoofdpijn of buikpijn krijgt, je verdrietig of boos voelt. Had je daar voor die tijd geen last van dan zijn het waarschijnlijk energieën die je van anderen hebt overgenomen. Neem dan even de tijd om deze weer kwijt te raken; ze dienen je niet en je hebt er last van. Dit kun je op verschillende manieren doen.


Zinnetje

Het volgende zinnetje werkt direct en is heel prettig om even tussendoor te doen. Gewoon als je bezig bent en merkt dat je energie van een ander hebt opgepikt waar je last van hebt en graag vanaf wil. Spreek hardop of in jezelf het volgende uit: “Alles wat niet van mij is laat ik nu los en terugvloeien naar de rechtmatige eigenaren, en dat is nu gebeurd en zo is het dank je wel.” Adem een keer diep in en uit en voel hoe alles wegstroomt.


Visualisatie

Plaats een roos voor je; dit is een reinigingsroos. Laat de roos langs je lichaam gaan als een stofzuiger en zie (voel) hoe alle negatieve energie in de roos wordt gezogen. Blaas daarna de roos op, zodat het als vuurwerk uit elkaar spat. Zo klein dat er geen stukjes meer zichtbaar zijn.


Douchen

Stel jezelf voor dat je onder de douche staat of onder een waterval. Of doe de oefening als je echt onder de douche staat. Voel hoe het water langs je lichaam stroomt en laat alle spanning, zware en negatieve energie van je af spoelen. Voel of zie hoe het in het doucheputje stroomt. Stel je ook voor dat het water door je kruinchakra je lichaam instroomt en je ook van binnen schoon spoelt.


Visualisatie

Stel jezelf voor dat je een grote bol om je heen plaatst. In deze bol plaats je op een plek die voor jou goed voelt de slang van een stofzuiger die haar afvoer heeft in de aarde. Laat alle energie die niet van jou is, die je niet meer dient of niet fijn voelt los en druk in gedachten op de aanknop van de stofzuiger. Voel en zie dat al deze energie wordt opgezogen. Voel hoe het lichter wordt in de bol en in je lichaam. Als je het fijn vindt kun je nog even lekker je armen, benen en/of hoofd uitschudden om ook alle laatste restje los te laten. Als het klaar is druk je weer op de knop. Bedank de aarde dat ze alle energie heeft opgenomen en heeft omgezet naar positieve energie.


Visualisatie met kinderen

Zet je hand op de kruin van een kind en vertel dat dit een hele speciale stofzuiger is, die alle drukte, kriebeltjes en andere minder fijne gevoelens weg kan halen. Vraag dan aan het kind of het de stofzuiger aan wil zetten. Maak een stofzuigergeluid!! Wat voelt het kind? Voelt het zich al beter? Vraag aan het kind of het wil zeggen als het klaar is of laat ze de stofzuiger weer uitzetten, ze voelen het prima aan.Maak er een gewoonte van om deze oefeningen te doen, bijvoorbeeld na een werkdag of als je in een drukke omgeving bent geweest. Het zal er voor zorgen dat je je de rest van je dag fitter en fijner voelt.


Energie terughalen 

Soms voelt het dat je energie wordt weggezogen als je bij iemand in de buurt bent. Je kan je dan heel leeg en moe voelen. Stel je een hele grote zon boven je hoofd voor. In deze zon zit een sterke magneet die alle energie die je bent verloren of hebt weggegeven terughaalt. Laat je energie via je kruin weer in je lichaam lopen. Voel het verschil.


Andere manieren:

Loop door het bos

Denk positief

Zeg regelmatig IK HOU VAN JE in de spiegel, terwijl je jezelf in de ogen kijkt

Kam met je vingers door je haar en schud het uit

Drink waterEnergetische bescherming


Energetische bescherming zorgt ervoor dat je je meer op je gemak voelt en dichter bij jezelf kunt blijven. Het geeft een gevoel van rust en houdt negatieve energie zoveel mogelijk buiten je lichaam.


Besef je wel dat het geen absolute bescherming geeft. Het is een tijdelijke oplossing.

Veel belangrijker is het om deze bescherming vanuit jezelf te laten komen. Door de aardingsoefeningen te doen, je lichaam te leren kennen, jezelf te leren kennen, je grenzen te kennen, je vertrouwen te verstevigen, je kracht op te bouwen door uit te zoeken wat je wel of niet wil, van je zelf te houden met de mooie én de minder mooie kanten van jezelf. 

Ben je nog niet zo ver, probeer dan één van de onderstaande oefeningen.


Het gouden ei 

Ga lekker staan en spreek het volgende uit: “ik stap nu in mijn gouden ei van licht.” Doe nu letterlijk een stap naar voren en stap in de energie. Spreek dan uit: “dit ei grondt en beschermt mij tot…..uur (max. 12 uur). Dit ei is gevuld met levensenergie, zuivering, rust, kracht, liefde…. (vul maar in wat je nodig hebt).”


Visualisatie 

Heb je problemen met een bepaalde persoon, kost dat je energie (wordt je er moe van om bij die persoon te zijn) of stuurt hij/zij nare energie? Probeer dan eens het volgende. Plaats in gedachten een spiegel tussen jullie, met de spiegelkant naar de ander. Als je moeilijk kunt visualiseren, spreek dan de volgende intentie krachtig uit: Ik plaats nu een spiegel tussen mij en….. met de spiegelkant naar…..” Alles wat hij/zij uitzendt, komt niet bij jou binnen maar ketst terug op de spiegel.


Andere manieren:

Vraag Aartsengel Michael of hij je helemaal wil opvullen met licht en liefde

Plaats een grote bol van wit licht om je heen en spreek uit dat alleen positieve energie door de bol naar binnen mag. Eventueel kun je nog een voor jouw fijne kleur eromheem plaatsen


De volgorde is belangrijk: eerst AARDEN, dan ZUIVEREN en dan BESCHERMEN (zeg maar: opstaan, douchen en aankleden).


Het is vooral een kwestie van doen!!!! Je zult spoedig het verschil merken.


Doe ook aan zelf onderzoek. Wat maakt dat je steeds in een bepaalde (soortgelijke) situatie komt? Wat maakt dat je energieveld zo open staat en je zoveel energie van andere mensen overneemt? Wat maakt dat je negatieve mensen aan trekt?

Dat zegt namelijk iets over jou. Je eigen aandeel hierin leren (willen of durven) zien en de oorzaak (angsten, overtuigingen, enzovoort) wegnemen zijn de volgende stappen.